''Ovo je poruka teroristima''

Eksplozije u Gazi, napadnut i Libanon, oglasila se izraelska vojska

‘Izraelske obrambene snage neće dopustiti terorističkoj organizaciji Hamas da djeluje iz Libanona‘, poručila je pak vojska
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2023. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska vojska priopćila je da je napala mete koje pripadaju islamističkoj skupini Hamas u južnom Libanonu i da je pojačala udare u Pojasu Gaze, nakon raketnih napada na Izrael pokrenutih iz Libanona u četvrtak.

Neće dopustiti Hamasu da djeluje

"Izraelske obrambene snage neće dopustiti terorističkoj organizaciji Hamas da djeluje iz Libanona i smatra državu Libanon odgovornom za svaku usmjerenu vatru koja dolazi s njenog teritorija", stoji u priopćenju izraelske vojske, piše Hina.

Jake eksplozije čule su se u regiji Tira u južnom Libanonu. Stanovnik palestinskog izbjegličkog kampa Rachidiye u blizini Tira, Abu Ahmad, rekao je za AFP da su "najmanje dvije granate pale u blizini kampa".

Na Gazu su izraelski zračni napadi počeli prije ponoći.

U međuvremenu su se oglasile i Privremene snage Ujedinjenih naroda (UNIFIL) raspoređene u južnom Libanonu kao tampon između dviju zemalja koje tvrde da Libanon i Izrael "ne žele rat".

Udari rano ujutro

Mirotvorci su pozvali "sve strane da prekinu sve akcije" s obje strane granice, nakon izraelskih napada u zoru u petak koji su bili odgovor na ispaljivanja raketa na Izrael s libanonskog teritorija.

Udari su bili u tijeku u oko 4,30 sati ujutro po izraelskom vremenu u južnom Libanonu i Gazi, prema vojnom priopćenju.

U četvrtak, na dan Pashe, iz Libanona je na Izrael ispaljeno oko 30 raketa, pri čemu je jedna osoba ranjena. Izraelska vojska je za napade odmah optužila Hamas.

Kopirati
Drag cursor here to close