Rusija ponovno udara po Ukrajini

Eksplozije diljem Ukrajine

Vojne vlasti objavile su da je u ruskim bombardiranjima Kijeva poginula najmanje jedna osoba.
Vijesti / Svijet | 15. 11. 2022. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Kijeva potvrdio je udare u jednom okrugu glavnog grada, dok su se sirene za zračnu uzbunu čule diljem Ukrajine.

Ostali napadi zabilježeni su u Lavovu, Harkivu i Žitomiru. U Nikopolu je guverner Valentin Rezničenko rekao da je teška artiljerija pucala više od 60 puta pogodivši zgrade, kuće i dalekovode. Još nema informacija o žrtvama.

U regiji Melitopolj gradonačelnik Ivan Fedorov rekao je da se "glasna eksplozija" čula u stambenom području na sjeveru regije.

"Čuo sam dvije eksplozije u centru Kijeva, zvučale su kao protuzračna obrana. Vidljivost je ograničena zbog oblačnog vremena", napisao je.

Na društvenim mrežama se navodi kako Rusi gađaju Kijev raketama Kh-101, a ukrajinske snage ih obaraju protuzračnom obranom, prenosi Jutarnji.hr

U Kijevu nema struje, objavio je Vitalij Kličko.

"Zbog masovnog raketnog napada, energetska industrija započela je s hitnim prekidima struje u cijeloj Ukrajini po nalogu nacionalne elektroenergetske kompanije Ukrenergo. Konkretno, u glavnom gradu.

Ovo je nužan korak za uravnoteženje elektroenergetskog sustava i izbjegavanje nezgoda s opremom. Rasporedi stabilizacijskih gašenja trenutno nisu na snazi. U glavnom gradu bez struje je najmanje polovina korisnika", napisao je Kličko.

Glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga rekao je da je Rusija ispalila oko 100 projektila diljem Ukrajine. Dodaje da su gađali stratešku infrastrukturu, ali da su pogođene i stambene zgrade.

Kopirati
Drag cursor here to close