Zatvoren moskovski aeredrom

Moskva: Spriječen je teroristički napad kijevskog režima

"Danas oko 11 sati bespilotna letjelica se pokušala probiti do Moskve. Uništila ju je protuzračna obrana. Bravo, vojska", poručio je gradonačelnik Moskve.
Vijesti / Svijet | 06. 08. 2023. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je na svom Telegram kanalu napisao da su ruski sustavi protuzračne obrane uništili dron koji se približavao Moskvi.

"Danas oko 11 sati bespilotna letjelica se pokušala probiti do Moskve. Uništila ju je protuzračna obrana. Bravo, vojska", poručio je.

Rusko ministarstvo obrane također je izvijestilo da su ruske oružane snage osujetile pokušaj Kijeva da dronom napadne objekte u Podmoskovlju. Naveli su da je bespilotna letjelica uništena sustavima protuzračne obrane u okrugu Podolsk, prenosi Index.hr

"Danas u 11:27 spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad dronom na objekte u Moskovskoj oblasti. Nema žrtava i razaranja kao posljedica osujećenog terorističkog napada", stoji u njihovom priopćenju. U moskovskoj zračnoj luci Vnukovo uvedena su privremena ograničenja odlaska i dolaska zrakoplova, priopćeno je za TASS iz press-službe zračne luke.

"Iz razloga koji su izvan kontrole zračne luke, u Vnukovu su uvedena privremena ograničenja dolazaka i odlazaka", rekla je tiskovna služba.

Iz sigurnosnih razloga, od 10:26 sati po moskovskom vremenu, neki su letovi preusmjereni na druge moskovske zračne luke. Nije poznato ima li ova odluka veze s dronom koji se navodno približavao Moskvi, prije nego što je uništen.

Kopirati
Drag cursor here to close