Nema naznaka terorizma

Eksplozija kod Niagare: Muškarac luksuznim Bentleyjem velikom brzinom udario u ogradu

Iako istražitelji nisu pronašli dokaze o terorističkom činu, okolnosti incidenta ostale su nejasne i tek treba utvrditi je li nesreća bila slučajna ili namjerna, navodi Reuters.
Vijesti / Svijet | 23. 11. 2023. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul rekla je da nema naznaka terorističkog napada nakon što je vozilo eksplodiralo u srijedu na granici između SAD-a i Kanade u blizini slapova Niagare

'U ovom trenutku nema naznaka terorističke umiješanosti u taj incident na Duginom mostu', rekla je Hochul u objavi na platformi X, nekadašnjem Twitteru. 'Nismo upoznati ni s kakvim prijetnjama ovom području, ali naglašavam da je istraga u tijeku', rekla je Hochul novinarima ranije u srijedu.

Nisu pronašli dokaze o terorističkom činu

Iako istražitelji nisu pronašli dokaze o terorističkom činu, okolnosti incidenta ostale su nejasne i tek treba utvrditi je li nesreća bila slučajna ili namjerna, navodi Reuters.

Footage from CCTV Cameras showing the Explosion of a Car at “Rainbow Bridge” Custom’s Checkpoint in Niagara Falls on the Border between Canada and the United States after the Vehicle can be seen Striking a Curb and going Airborne; the Incident was initially believed to have… pic.twitter.com/OirbU4M8JY

Vozilo je eksplodiralo u srijedu na graničnom prijelazu Dugin most između SAD-a i Kanade blizu Niagarinih slapova, zbog čega su vlasti zatvorile taj, ali i preostala tri granična prijelaza između zapadnog New Yorka i južnog Ontarija, rekli su dužnosnici, prenosi Hina.

Sigurnosna kamera snimila je nesreću, a snimku je objavila američke Agencije za carinu i zaštitu granica (CBP) na platformi X. Na snimci se vidi automobil koji se kretao velikom brzinom, zatim udario u ogradu i odletio u zrak prije nego što se srušio na tlo i eksplodirao u plamenu.

Vozač i suvozač poginuli su u nesreći, a službenik CBP-a zadobio je lakše ozljede. Vlasti nisu objavile imena dvoje ljudi za koje se vjeruje da su poginuli. CNN je izvijestio da je vozač bio 56-godišnji muškarac koji je sa suprugom išao na rock koncert u luksuznom Automobilu Bentley.

Velikom brzinom udario u ogradu

Očevidac Mike Guenther rekao je televizijskoj postaji Buffalo WGRZ-TV da je hodao u blizini mosta sa svojom suprugom kada je automobil koji je dolazio s američke strane velikom brzinom udario u ogradu na prijelazu i katapultirao se u zrak prije nego što je eksplodirao. 'Letio je, preko 160 kilometara na sat', rekao je Guenther.

Incident se dogodio u vrijeme pojačane zabrinutosti za sigurnost diljem svijeta, koja proizlazi iz sukoba na Bliskom istoku, i na vrhuncu američkih blagdanskih putovanja uoči proslave Dana zahvalnosti.

Međunarodna zračna luka Buffalo, tridesetak kilometara južno od mjesta nesreće, zatvorena je za sve odlazne i dolazne međunarodne letove nakon incidenta, objavila je Federalna uprava za zrakoplovstvo na svojoj internetskoj stranici.

Sigurnosne mjere također su pojačane u drugim zračnim lukama i na željezničkim linijama, kao i na raznim lokacijama u New Yorku, rekli su dužnosnici. Prijelaz Dugin most ostao je zatvoren tijekom istrage na mjestu događaja, dok su ostala tri prijelaza koja su bila zatvorena zbog mjera opreza ranije otvorena. 

Kopirati
Drag cursor here to close