Uzbekistan

Golema eksplozija potresla glavni grad

Vijesti / Svijet | 28. 09. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Twitter / Eksplozija u Uzbekistanu

Jedna je osoba poginula, a 162 su ozlijeđene u snažnoj eksploziji u četvrtak u skladištu u blizini zračne luke u Taškentu koja je izazvala požar i razbila prozore na obližnjim stambenim blokovima, objavile su vlasti u Uzbekistanu.

Jedno je dijete preminulo nakon što je na njega pao okvir prozora, objavilo je ministarstvo zdravstva u priopćenju, dodajući da su 24 osobe hospitalizirane, ali nisu životno ugrožene, dok je 138 liječeno zbog ozljeda.

Letovi su jutros normalno funkcionirali u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu, priopćila je uprava.

Na videu i fotografijama na društvenim mrežama prikazana je razorna moć eksplozije gdje se vidi plamen koji se vinuo u nebo, s ogromnim oblakom dima koji se pojavio iznad skladišta, ali uzrok eksplozije nije odmah bio jasan.

Na mjestu događaja postavljen je poseban laboratorij za istraživanje eksplozije, priopćilo je ministarstvo za hitne situacije, prenosi Reuters.

"Brzim postupanjem djelatnika Ministarstva za hitne slučajeve smanjuje se područje požara", dodaje se u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

''Situacija je potpuno pod kontrolom'', objava na društvenim mrežama uzbekistanskog izdanja Daryo rekla je da je 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa poslano u gašenje protiv požara u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli u blizini zračne luke.

Kopirati
Drag cursor here to close