Vremenske nepogode

Dvoje mrtvih nakon obilnog snijega

Vijesti / Svijet | 04. 02. 2023. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilni snijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su u subotu najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama.

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom.

Vatrogasci su pronašli umirovljenicu u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.

Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 prometnih nesreća povezanih s jakim snježnim padalinama i skliskim cestama, prenosi Hina.

U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile "izvanredno stanje" u 27 općina, što dopušta posebne izvanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR.

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.

Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.

U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke tisuća kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK.

U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje ozlijeđenih iz njihova automobila nakon što je na njega palo stablo.

Kopirati
Drag cursor here to close