Olujno nevrijeme

VIDEO: Nevrijeme rastjeralo skijaše na Bjelašnici, nije bolje prošla ni Jahorina

Zbog nevremena je ranije tijekom dana ugašen kompletan vertikalni transport na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2023. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažan vjetar koji je danas u jednom trenutku na vrhovima Bjelašnice dostizao i brzinu od 133 km na sat i dalje stvara probleme na ovoj olimpijskoj planini.

Zbog nevremena je ranije tijekom dana ugašen kompletan vertikalni transport na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman.

Sve se ledi od vjetra

Zbog pogoršanih vremenskih uvjeta trenutno je na Bjelašnici manji broj gostiju i skijaša.

Jedan od njih za "Nezavisne" je rekao da je vrijeme takvo da sve ledi od vjetra.

Na terenu situaciju prate radnici Olimpijskog centara "Bjelašnica i Igman", Gorske službe spašavanja, kao I ostalih službi.

Na području cijele BiH danas je na snazi narančasti meteoalarm zbog pojačanog i na momente olujnog vjetra.

Na putnoj prometnici Bjelašnica - Sarajevo zbog snježnih nanosa vozi se usporeno. Nadležne službe upozoravaju vozače da voze oprezno, a ne terenu su ekipe zimske službe koje posipaju se.

Problem i na Jahorini

Snježno nevrijeme danas je zahvatilo i područje Jahorine.

Slično kao i na Bjelašnici vjetar je dostizao velike brzine. Na stazama je manji broj skijaša a iz Olimpijskog centara Jahorina zajedno sa ostalim službama prate stanje na terenu.

Snijeg koji od popodnevnih sati neprestano pada stvorio je i saobraćajni kolaps na planini Jahorini. Kolone automobila bile su duge i nekoliko kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close