Veleposlanstvo

Državljanka BiH evakuirana iz Izraela

Izraelski vojni glasnogovornik potpukovnik Jonathan Conricus rekao je da je zemlja pozvala oko 100.000 rezervista.
Vijesti / Svijet | 09. 10. 2023. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik BiH u Izraelu Duško Kovačević rekao je jutros Srni da je jedna državljanka BiH evakuirana iz Izraela zrakoplovom Air Serbia.

"Uz pomoć veleposlanstva Srbije u Tel Avivu, uspjeli smo sinoć evakuirati jednu našu građanku avionom Air Srbije`", rekao je Kovačević.

Naveo je kako Veleposlanstvo BiH nema informacije da je netko od građana BiH stradao ili ozlijeđen u sukobima nakon napada Hamasa na Izrael.

"Stanje je za sada nepromijenjeno kad je riječ o državljanima BiH u Izraelu", rekao je Kovačević.

Izrael je službeno proglasio ratno stanje nakon što je palestinska islamistička grupa Hamas izvela veliki napad na Izrael.

Reuters piše kako su pripadnici islamističke skupine Hamasa ubili 700 Izraelaca i oteli još desetke kad su napali izraelske gradove u subotu, što je bio najsmrtonosniji upad na izraelski teritorij od napada Egipta i Sirije u Jomkipurskom ratu prije 50 godina.

Kao odgovor, u izraelskim zračnim udarima u nedjelju pogođeni su stambeni blokovi, tuneli, džamija i domovi dužnosnika Hamasa u Gazi te je ubijeno više od 400 ljudi, uključujući 20 djece, u skladu s obećanjem premijera Benjamina Netanyahua o "moćnoj osveti".

"Cijena koju će Pojas Gaze platiti bit će vrlo teška i promijenit će stvarnost za generacije", rekao je ministar obrane Yoav Gallant u gradu Ofakimu, koji je pretrpio gubitke i u kojemu su uzeti taoci.

Izraelski vojni glasnogovornik potpukovnik Jonathan Conricus rekao je da je zemlja pozvala oko 100.000 rezervista.

Kopirati
Drag cursor here to close