Intervenirala policija

Drama u Zagrebu: Nožem naoružan mladić upao u školu

Vijesti / Svijet | 06. 03. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Unsplash / Ilustracija

U 13 sati i 48 minuta zagrebačka policija primila je dojavu kako je u prostor Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici u Zagrebu upala nepoznata osoba naoružana nožem.

Potvrdili su to iz Policijske uprave zagrebačke Jutarnjem listu.

Zdravka Martinić-Jerčić, ravnateljica Klasične gimnazije, Indexu je ispričala što se dogodilo.

"U školu je ušao nepoznati mladić, došao je do jedne učionice i tada je izvadio nešto. Nisam sigurna što točno, nisam bila na davanju iskaza pa ne znam", rekla je Martinić-Jerčić. 

"Mi smo pozvali policiju čim smo za to doznali. Policija je promptno reagirala i osoba je brzo napustila prostorije škole. Stvar je sada pod kontrolom, poduzima se pomoć učenicima koji su doživjeli šok i pokušavamo se najbolje što možemo nositi sa situacijom", rekla je ravnateljica.

"Pretpostavljam da se radi o starijem maloljetniku ili mlađem punoljetniku", navodi Martinić-Jerčić.

Nisu mogli odgovoriti na pitanje je li osoba koja je uključena u incident pod policijskim nadzorom, dodavši da se sve okolnosti događaja kao i motiv napada još istražuju.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji, riječ je o mlađoj osobi koja nije učenik Klasične gimnazije. Naoružani mladić ušao je u jedan od četvrtih razreda. Prijetio je i profesorici.

Po neslužbenim informacijama, u pozadini incidenta je vršnjačka svađa zbog koje je mladić ušao u školsku zgradu u Križanićevoj ulici.

Kopirati
Drag cursor here to close