NATO-ov F-16

Drama na nebu: Zrakoplov u kvaru kružio iznad Pule skoro sat vremena

Iznad Pule više od 45 minuta letjela su dva vojna zrakoplova NATO pakta F16.
Vijesti / Svijet | 05. 06. 2018. u 22:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo sat vremena iznad Pule se događala prva drama, vojni zrakoplov NATO pakta F-16 imao je tehničke probleme te je pilot zrakoplova zatražio slijetanje u pulsku Zračnu luku.

Kako je neslužbeno saznao Regional Express, iznad Pule više od 45 minuta letjela su dva vojna zrakoplova NATO pakta F16, a Pula je odzvanjala zvukovima vojnih zrakoplova. Neslužbene informacije govorile su o tome kako jedan od zrakoplova ima određene tehničke poteškoće zbog čega u pulsku zračnu luku ne slijeću niti redovni putnički avioni.

Fotoreporter spomenutog portala uspio je fotografirati dva vojna zrakoplova čiji je let iznad Pule uznemirio  brojne građane jer su avioni bili bučni i nisu letjeli na prevelikoj velikoj visini.

Također je i nekoliko vozila hitne pomoći pod sirenom izašlo na teren u isto vrijeme.

Direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo  za Regional Express je potvrdio sve navedene informacije i u 21:30 sati izjavio: ''Vojni NATO avion zatekao se u kvaru u letu i kružio je nad našim područjem zbog čega smo odgodili slijetanje aviona Croatia Airlainsa koji je u Pulu trebao sletjeti iz Amsterdama tj preusmerili smo ga. Nakon nekog vremena što je vojni avion kružio odustao je od slijetanja i nastavio dalje, tj. nije ni pokušavao sletjeti u pulsku zračnu luku. Sve naše službe bile su u pripravnosti i situacija je sretno završila''.

Nakon što su kružili iznad Pule, avioni su otišli prema talijanskoj zračnoj bazi Aviano.

Kopirati
Drag cursor here to close