Dash 8-Q400

Na avionu CA puknulo pilotsko staklo, morali sletjeti u Zagreb

Zrakoplov Dash 8-Q400 privremeno je povučen iz prometa, a zamjena stakla obavit će se u tehničkom središtu tvrtke koje se nalazi u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.
Vijesti / Flash | 12. 05. 2018. u 14:09

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa koji je jutros u 8.10 sati poletio iz Zagreba prema Beču, morao se okrenuti i vratiti u Zagreb zbog napuknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, potvrđeno je za 24sata iz CA.

"U skladu s propisanim kompanijskim sigurnosnim procedurama za ovakve događaje, koji su testiraju još prilikom projektiranja zrakoplova i za koje su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane, zrakoplov je preusmjeren u Međunarodnu zračnu luku Zagreb te je sigurno sletio sa 66 putnika", rekao je Davor Janušić, glasnogovornik CA.

Naglasio je kako sigurnost putnika i članova posade na letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te da su piloti striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru.

Pojasnio je, također, kako je spomenuto vjetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno projektirano je tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju sigurnost letenja.

"Na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je riječ o strogo kontroliranom događaju u kojem je sigurnost letenja zadržana na najvišoj mogućoj razini", kazao je Janušić.

Nakon što je javljeno da se avion vraća u zagrebačku zračnu luku, preventivno su pozvani vatrogasci što je isto, uvjerava nas Janušić, uobičajena i točno propisana procedura u civilnom zrakoplovstvu.

Zrakoplov Dash 8-Q400 privremeno je povučen iz prometa, a zamjena stakla obavit će se u tehničkom središtu tvrtke koje se nalazi u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Croatia Airlines pobrinula se za sve putnike s ovog leta, ali i povratnog leta iz Beča za Zagreb, koji je također otkazan.

"Većem djelu putnika s navedenih letova već je osiguran prijevoz do njihovog odredišta i to na letovima partnerskih kompanija Croatia Airlinesa, te su oni već većinom i stigli na svoje odredišta. Croatia Airlines se ispričava svim putnicima s letova OU443 i OU444 zbog poremećaja u planiranom putovanju", poručuju iz CA.

Kopirati
Drag cursor here to close