Zagreb

Djevojka u banci skrivala kokain i 87.000 eura

Vijesti / Svijet | 19. 11. 2022. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PU zagrebačka / Djevojka u banci skrivala kokain i 87.000 eura

Zagrebačka policija je objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, piše Index.hr.

Preprodaja 

"Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba te drogu prevozila u osobnom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka da bi potom drogu preprodavala.

Naime, zagrebački policajci su u srijedu oko 11:55 sati u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu uočili osumnjičenu 27-godišnjakinju koja im je tijekom daljnjeg postupanja policijskih službenika predala oko 0.55 grama marihuane pakirane u jedan plastični paketić.

Tog su istog dana policijski službenici obavili pretragu osobnog automobila Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu osumnjičene te su pronašli ukupno 5.2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5.8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić.

Bankovni sef 

Nakon pretrage osobnog automobila, policijski službenici obavili su i pretragu stana na području Novog Zagreba i pronašli ukupno 1.3 grama marihuane, 0.8 grama kokaina pakiranog u vakuumirani plastični paketić, 68.4 grama amfetamina pakiranog u tri vakuumirana plastična paketa kao i jedan uređaj za vakuumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakuumiranje.

Nadalje, u četvrtak 17. studenog 2022. godine, policijski službenici su, sumnjajući da to nisu sva mjesta gdje skriva drogu, obavili i pretragu bankovnog sefa. Njihova sumnja potvrđena je s obzirom na to da je u sefu pronađeno 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa kao i novčani iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku i kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu", objavila je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close