Druga prilika

Hrabri policajci spasili život muškarca: Izvukli ga iz hladne Une

Nemili događaj dogodio se u naselju Bakšaiš, a kako je za portal "Avaza" kazao Dinko Alijagić bez razmišljanja spasili su muškarca.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 11. 2022. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarca koji je prije tri dana skočio s mosta u Bihaću spasili su hrabri policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona.

To su policijski službenici Dinko Alijagić, Amra Balaban, Asim Perviz i Jasmin Felić.

Akcija spašavanja

Nemili događaj dogodio se u naselju Bakšaiš, a kako je za portal "Avaza" kazao Dinko Alijagić bez razmišljanja spasili su muškarca.

"Mi smo primili smjenu u 15 do 6. Oko 6:20 sati smo od naše dežurne službe, to jeste vođe smjene od PS Bihać upoznati da na tom dijelu Bakšaiškog mosta po prijavi N.N. građanina se nalazi nama još u tom trenutku nepoznata osoba i da najvjerojatnije ima namjeru baciti se s mosta u rijeku", rekao je Alijagić.

Dodaje da su po zaprimljenoj dojavi odmah se uputili na mjestu događaja. Kaže da su shvatili da su minute u pitanju.

"Svaka minuta je bila bitna. Dolaskom na mjesto događaja vidimo da nema tog prijavljenog muškarca. Lijevo, desno smo razgledali. Vidimo da nema ništa. Igrom slučaja to je moja mahala gdje sam se ja rodio i gdje živim. Odmah sam se uputio da dođem što bliže koritu rijeke Une. Tamo su već bila dvojica kolega.

Masaža srca 

Bez razmišljanja sam skinuo opasač, pištolj i ono što nosim. Izuo sam cipele i skočio u Unu i došao do muškarca. Za mnom su odmah dvojica kolega došli i pomogli mi. Mi smo ga izvukli na takozvanu sedru i stavili ga na bok, ruku prebacili, masirali i on je možda nakon minutu počeo da štuca i izbacuje vodu iz sebe", prepričao je hrabri policajac.

Istaknuo je da je potom na mjesto događaja pristiglo vozilo hitne pomoći, vatrogasci.

Hitna pomoć nam je ustupila svoja nosila i to je malo rizično bilo. Morali smo ga preko jednog slapa da ga prenesemo kako bi što prije išao bolnicu. Hvala dragom Bogu, prenijeli smo ga, spasili. Uposlenici hitne pomoći su preuzeli dalje angažiranje po pitanju njega i odveli ga na hospitalizaciju", rekao je Alijagić.

Kazao je da je na teren prvo upućena interventna patrola, pa potom druga u kojoj se nalazio on. Dodao je da se radilo o hitnosti jer je rijeka Una nepredvidiva i hladna.

Kopirati
Drag cursor here to close