Rat je ..

Danska će obučavati ukrajinske vojnike u Britaniji

Vijesti / Svijet | 10. 08. 2022. u 15:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojska na obuci

Danska će poslati vojne instruktore u Britaniju da obučavaju ukrajinske vojnike, i također namjerava obučavati ukrajinske časnike u Danskoj izjavio je danski ministar u intervjuu za novine Jyllands-Posten objavljenom u srijedu.

Intervju prethodi konferenciji u Copenhagenu u četvrtak, kada se očekuje da britanski, danski i ukrajinski ministri odbrane raspravljaju o dugoročnoj podršci Ukrajini, uključujući vojnu obuku, čišćenje terena od mina i snabdijevanje oružjem.

''U kratkom vremenskom roku Danska šalje 130 vojnih instruktora u britanski projekat obuke'', izjavio je ministar obrane Morten Bodskov za Jyllands-Posten. Dansko ministarstvo obrane nije imalo trenutnog komentara.

Bodskov je izjavio novinama da će instruktori pružiti osnovnu vojnu obuku, uključujući gradsku borbu i taktičke operacije, ukrajinskih vojnika s nikakvim ili limitiranim vojnim iskustvom.

Danska će također obučavati ukrajinsko vojno osoblje na danskom tlu, dodao je Bodskov, navodeći da će prvi korak biti edukacija vojnih časnika, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close