Širenje mržnje

Dačić uputio Hrvatskoj prosvjednu nota zbog paljenja lutke s Vučićevim likom

"Spaljivanje lutke sa likom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin'', rekao je Dačić.
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2024. u 17:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom karnevalske povorke u mjestu Kaštel Stari, kod Splita u Hrvatskoj, dodajući da je zbog toga upućena prosvjedna nota Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu.

"Spaljivanje lutke sa likom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država", navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije, prenosi Beta.

U priopćenju se dodaje da se tim "skandaloznim činom širenja mržnje šalje poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji " i "direktno i ozbiljno" narušavaju odnosi dvije zemlje.

Posljednjeg dana karnevala, jučer, u Kaštel Starom u tradicionalnoj Maškaranoj povorci spaljene su lutke s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina na magarcima, objavio je Dalmatinski portal, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close