Crna Gora

Kaznena prijava protiv maloljetnika koji su napali dvojicu mladića iz BiH

Napadnuti maloljetnici su članovi Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme
Vijesti / Svijet | 16. 04. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva maloljetnika od 17 i 14 godina iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, napadnuti su u subotu uvečer u naselju Šušanj u Baru u Crnoj Gori, prenosi Anadolija.

Crnogorski mediji objavili su da su napadnuti maloljetnici članovi AK Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme. Jedan od napadnuh maloljetnika je sin novinarke Al Jazeere Arduane Pribinje i pjevača Al Dina.

Pozivajući se na izvore iz policije mediji su objavili da je jedan od maloljetnika teško povrijeđen i hospitaliziran u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, a da je drugi lakše ozlijeđen.

''Policija je poduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije osoba koja su napala maloljetne strane državljane, te identificirali četiri maloljetne osobe iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

Sa događajem je upoznat tužitelj za maloljetnike u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa kaznenim djelom teška tjelesna ozljeda'', navodi se u priopćenju policije.

Novinarka Al Jazeere Balkan, Arduana Pribinja, na Twitteru je objavila da je jedan od ozljieđenih njen sin.

"Grupa od pet huligana sinoć u Baru napala je dvojicu mladih sportaša AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti", napisala je novinarka.

Dodala je da su huligani koji su izvršili napad privedeni, te da su od ranije poznati policiji.

I Crnogorski ministar turizma uputio je ispriku Arduani Pribinji zbog napada u Baru.

''Uvažena gospođo Pribinja želim da, kao ministar ekonomije i turizma u Vladi Crne Gore, uputim izvinjenje Vama i momcima koji su sinoć napadnuti u Baru. U Crnoj Gori su svi dobrodošli a naročito naše komšije iz BiH. Nadam se da će nadležni organi brzo reagovati i kazniti počinitelje'', napisao je Goran Đurović, ministar ekonomije i turizma Crne Gore. 

Kopirati
Drag cursor here to close