Navigacija zakazala

Češki turisti na biciklima zalutali u poplavljeno područje

Češki turisti na biciklima u Hrvatskoj zalutali u poplavljeno područje
Vijesti / Svijet | 07. 08. 2023. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremenske prilike mijenjaju se iz minute u minutu, područje Zaprešića nešto prije 19 sati zahvatio je veliki pljusak. Posljednji pljusak nije prouzročio nove velike komplikacije.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić Željko Barun kazao je da je bilo puno intervencija.

''Nije to bilo puno intervencija brojem, bile su dugotrajne, trajale su satima. Uništeni su vrtovi, nastalo je puno štete u ovoj poplavi'', kazao je Barun, a prenosi Dnevnik.hr.

Stradalo jako puno životinja

''Stradalo je i jako puno životinja koje u suradnji s Lovačkim društvom Zaprešić i s tvrtkama koje se bave time pokušavamo ukloniti, njihove strvine i nastradale životinje kako se ne bi pojavila neka nova ugroza, nekakva nova opasnost'', dodao je.

''To je velika opasnost. Prije nego ljudi dođu do svojih domaćinstava, bilo bi dobro to otkloniti i osigurati građanima nesmetan dotok do njihovih vikendica'', objasnio je Barun.

Područje je bilo na udaru prije 13 godina, Barun navodi kako je tada bio problem i rijeka Krapina koja je stisla s druge strane.

''Mi se nalazimo nedaleko mjesta gdje se Krapina ulijeva u rijeku Savu. Bilo je puno više problema, stradalo je više domaćinstava. Ova poplava je bila puno brža, kako je brzo došla, tako je i otišla'', dodao je.

Zalutali

Bilo je i bizarnih intervencija, navodi.

''Oni su zalutali, ometala ih je voda, spašeni su, nije im se ništa dogodilo. Izgledalo je sve jako čudno, nisu znali tko smo mi, vidjeli su crveni auto u pozadini, ali mi smo bili u odorama i nisu nas uspjeli prepoznati, nisu znali što ih je snašlo, a na navigaciji nije pisalo da je poplavljeno područje'', zaključio je Barun.

Kopirati
Drag cursor here to close