Demolirao poznati beogradski lokal

Komšićev savjetnik odveden na policiju nakon nereda u Beogradu

Čedomir Jovanović demolirao poznati beogradski lokal
Vijesti / Svijet | 03. 06. 2021. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođu Liberalno demokratske stranke u Beogradu Čedomira Jovanovića policija je odvela nakon što je u srijedu večer napravio incident u jednom lokalu na Novom Beogradu, javlja Tanjug pozivajući se na beogradske medije.

Mediji javljaju da se Jovanović verbalno sukobio sa zaposlenicima lokala a potom lokal gađao kamenom, te dodaju da je taj nekadašnji suradnik premijera Srbije Zorana Đinđića u posljednje vrijeme više puta upao u slične nevolje.

Foto: Nova.rs / Razbijeni lokal

Vidno pijan

Za Kurir su očevici incidenta ispričali da je Jovanović, nakon što se posvađao s radnicima, uzeo veliki kamen i gađao izlog koji se razbio u dijelove. Kurir je objavio i Jovanovićeve fotografije nakon incidenta na kojima se vidi da umire od smijeha.

Jovanović je nakon incidenta neko vrijeme razgovarao s policajcima, a zatim je džip Interventne jedinice odveo lidera LDP-a u policijsku stanicu Novi Beograd. Za njima su otišli Jovanovićeva supruga Jelena i njegov odvjetnik Aleksandar Šćekić.

Prema riječima očevidaca s kojima su razgovarali novinari portala Nova.rs, Jovanović je u vidno alkoholiziranom stanju maltretirao radnike lokala, a zatim razbio izlog. Grupa mladića koji su sjedili u kafiću pored Ponča ispričali su da je Jovanović tu svakog dana, da često uzrokuje probleme i da je i ranije, kao i sinoć, maltretirao ljude.


Sinoć je, kako saznaje Nova.rs od svjedoka, nakon incidenta najprije udarao privatni automobil koji je bio parkiran, a po dolasku policije i službeno vozilo MUP-a.

Drugačija verzija odvjetnika i žene

Nešto drugačiju verziju priče iznio je Aleksandar Šćekić, odvjetnik Čede Jovanovića.

''Vraćao se sa prijateljem i ispred su stajali navijači koji su skandirali navijačke pjesme. On je reagirao kako je reagirao, pitao ih je "šta me dirate", a njegova žena je to čula i pozvala je policiju koja je došla na lice mjesta. Budući da policija nije postupila adekvatno, Jovanovića je to dodatno izrevoltiralo'', kaže Šćekić za Nova.rs i dodao da ga je jedan od navijača gađao stolicom.
Slično tvrdi i Jovanovićeva supruga Jelena.

'' Čeda je izlazio iz auta, kada su ga napala dvojica navijača. U pitanju su pripadnici navijačke grupe 'Hijene''', čiji je vođa bio Velibor Dunjić.

Jovanović se inače prije nekoliko godina sukobio s Dunjićem koji je 2014. godine ubijen, piše Nova.rs.

'' To se nama redovno događa, dolaze ispred zgrade i pjevaju. U ovom slučaju se Čeda kretao bez osiguranja, a kada su mu navijači prišli došlo je do koškanja'', kazala je Jovanovićeva supruga.

Nije mu prvi incident

Ovo inače nije prvi incident lidera LDP-a i nekadašnjeg najbližeg suradnika likvidiranog srbijanskog premijera Zorana Đinđića, najpoznatijeg po 'otpremljivanju' Slobodana Miloševića u Haag.

Tako je u srpnju prošle godine teniskim reketom izudarao vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju.

Nekoliko dana kasnije Jovanović je u Beogradu nasrnuo i na pravnog zastupnika te klinike, Dejana Dubajića. Do spora je pak došlo zbog nesuglasica oko toga tko je pravni korisnik prostora.

''Imam ugovor o zakupu s vlasnikom ovog prostora. Ja sam njemu dio prostora dala prije dvije godine, kao podzakupcu i taj je ugovor raskinut prije mjesec i pol dana. On je došao, promijenio brave i mi sad ne možemo ući. Cijela oprema je na tvrtku čija sam ja direktorica'', rekla je tada Jelena Jovanović, direktorica "Food and fizio centra" i supruga Čedomira Jovanovića za Nova.rs.

Potom se oglasio i sam Jovanović koji je rekao da je to učinio "zbog djece i supruge".

''Ne pitajte me što se dogodilo... Nije bilo razumno, osim to što sam policiju pozvao i u subotu i jutros kad sam čuo da je ona u nevolji. Iz pakla bih našao put da zaštitim svoju obitelj...'', izjavio je Jovanović tada i počeo plakati.

''Mi od ovoga ne živimo. To smo napravili kako bismo pomagali drugima. Ipak je Srbija dovoljno država da svatko može raditi svoj posao. Policija, tužiteljstvo, sud... Tražimo pravdu na sudu, ali to ide malo sporije. Ta osoba je došla i promijenila brave protupravno. Žena mi je ovo napravila kako bi me liječila ovdje'', rekao je Jovanović.

Inače, Jovanović je danas na političkim marginama u Srbiji. Gotovo otvoreno podržava politiku Aleksandra Vučića kojega drži proeuropskim liderom, a istovremeno radi i kao savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.


Kopirati
Drag cursor here to close