Ramzan Kadirov

Čečenski vođa najavio ostavku

"Mislim da je i moje vrijeme došlo", rekao je Kadirov.
Vijesti / Svijet | 04. 09. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Čečenije i jedan od najvećih Putinovih pristaša i veliki pobornik Putinove invazije na Ukrajinu Ramzan Kadirov u izjavi objavljenoj na aplikaciji Telegram naveo je da je došlo njegovo vrijeme i da želi podnijeti ostavku.

"Imamo poslovicu među našim narodom, Čečenima: koliko god da je gost cijenjen i dugo očekivan, ako ode na vrijeme, onda je još draži", rekao je u videu snimljenom u njegovoj luksuznoj rezidenciji u Groznom, prenosi Telegraph.

"Mislim da je i moje vrijeme došlo", rekao je Kadirov.

Samuel Ramani, suradnik na londonskom Kraljevskom institutu ujedinjenih službi za obrambene i sigurnosne studije, rekao je da bi odlazak Kadirova bio jako veliki udarac za Putina.

''Ovo je drastična promjena, jer je prije nekoliko dana Kadirov izjavio da će njegove čečenske jedinice biti spremne za napredovanje sve do Europe'', rekao je.

Drugi analitičari bili su skeptični oko najave odlaska. "Ovakve je stvari govorio u prošlosti", rekao je Ivan Klyszcz, analitičar za Sjeverni Kavkaz, koji radi na Sveučilištu Tartu u Estoniji.

''Ovakve izjave obično stižu kada on želi nešto izvući od Putina, pa makar to bio samo javni izraz podrške", dodao je, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close