NAPAD NA MEDIJE

Burno u Parlamentu Srbije: Napadi, prozivke, gašenje mikrofona i aplauz

Zbog buke koja je nastala u sali i odbijanja Markovića da prekine sa izlaganjem, predsjedavajuća sjednicom Elvira Kovač isključila mu je mikrofon, na šta je opozicija reagirala aplauzom.
Vijesti / Svijet | 06. 12. 2022. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je tijekom svog izlaganja u Skupštini Srbije kritizirao novinarku Nove S Jelenu Obućinu i pokazivao naslovne stranice dnevnog lista Danas, što je izazvalo burno negodovanje poslanika opozicije.

Zbog buke koja je nastala u sali i odbijanja Markovića da prekine sa izlaganjem, predsjedavajuća sjednicom Elvira Kovač isključila mu je mikrofon, na šta je opozicija reagovala aplauzom. 

"NATO lokator" 

Marković je kroz postavljanje pitanja rekao da jednog poslanika u Kruševcu zovu „NATO Lokator“, dok je poslanika Mirosla Aleksića nazvao „dokazanim lažovom“.

On je iznio i optužbe na račun novinarke Nove S Jelene Obućine, optužujući je da vodi kampanju protiv predsjednika, a zatim je pokazivao naslovne strane lista Danas tvrdeći da „ne postoji medijski mrak“. 

Aplauz i isključenje mikrofona

Poslanici opozicije su na ovo burno reagirali dobacivanjima i udaranjem rukama po skupštinskim stolovima.

Predsjedavajuća Elvira Kovač je više puta pozvala poslanike da se smire, a Markovića da završi svoje izlaganje, ali pošto on to nije učinio, a buka se nije stišavala odlučila je da mu isključi mikrofon.

Kopirati
Drag cursor here to close