Udari intenzivirani

Brojne eksplozije potresle rano ujutro nekoliko mjesta diljem Krima

Ukrajinske zračne snage tvrdile su jučer da su oborile rusku hipersoničnu raketu iznad Kijeva koristeći novonabavljene američke obrambene sustave Patriot
Vijesti / Svijet | 07. 05. 2023. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udari na ciljeve koje drži Rusija intenzivirali su se u posljednja dva tjedna, posebice na Krimu. Ukrajina, ne potvrđujući nikakvu ulogu u tim napadima, kaže da je uništavanje infrastrukture priprema za planirani kopneni napad, piše Hina.

Istaknuti ruski nacionalistički pisac Zahar Prilepin u subotu je ranjen u napadu auto-bombom u Nižnjenovgorodskoj oblasti, objavila je ruska državna agencija TASS, a Moskva je okrivila Ukrajinu i zapad. TASS je citirao izvor iz hitnih službi, koji je rekao da je automobil pisca eksplodirao. "On je preživio, ali je ranjen i pri svijesti je", kazao je izvor.

Ukrajinske zračne snage tvrdile su jučer da su oborile rusku hipersoničnu raketu iznad Kijeva koristeći novonabavljene američke obrambene sustave Patriot, što je prvi poznati put da je zemlja uspjela presresti jednu od najmodernijih raketa Moskve.

Zapovjednik zračnih snaga Mykola Oleshchuk rekao je u postu na Telegramu da je balistička raketa tipa Kinžal presretnuta u noćnom napadu na ukrajinsku prijestolnicu ranije ovog tjedna. Također je to bio prvi put da je Ukrajina koristila obrambene sustave Patriot.

Kopirati
Drag cursor here to close