Zbog stresa

Broj zaposlenih na bolovanju na najvišoj razini u posljednjih 13 godina

U istraživanju koje je proveo "Chartered Institute of Personal and Development" analizirano je bolovanje i zdravlje 6,5 milijuna zaposlenih na 918 radnih mjesta
Vijesti / Svijet | 26. 09. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da je broj zaposlenika koji uzimaju bolovanje porastao na "najviša razina u posljednjih 13 godina" te otkrilo da je stres jedan od glavnih faktora koji uzrokuju izostanak s posla, javlja Anadolija.

U istraživanju koje je proveo "Chartered Institute of Personal and Development (CIPD)" analizirano je bolovanje i zdravlje 6,5 milijuna zaposlenih na 918 radnih mjesta.

Kao rezultat istraživanja, konstatirano je da je stres bio jedan od glavnih faktora porasta izostanaka na radnom mjestu u prošloj godini, u čak 76 posto slučajeva.

Zaposleni su u prosjeku uzimali 5,8 dana bolovanja i nisu dolazili na posao u 2019. godini, prije izbijanja COVID-19, a utvrđeno je da je ta brojka prošle godine iznosila 7,8 dana i da je "porasla na najvišu razinu od 2010.".

Ponovni slučajevi COVID-19 i dugotrajna epidemija su među faktorima koji su doveli do odlaska zaposlenih na odmor, a navedeno je da su mnogi ljudi naveli da je glavni razlog bolovanja ''kriza troškova života''.

Istraživanje je obuhvatilo i savjete poslodavcima da "trebaju ponuditi više podrške kako bi se zaposleni vratili na posao", jer kompanije upozoravaju na stalne poteškoće u zapošljavanju i nedostatak kvalificiranog osoblja.

Kopirati
Drag cursor here to close