Što je bitnije?

Prijedlog u Britaniji: Zatvoriti pubove, a otvoriti škole

Medley je kazao da se to može svesti na pitanje prioriteta.
Vijesti / Svijet | 01. 08. 2020. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pubovi i "druge aktivnosti" u Engleskoj možda će se morati zatvoriti kako bi se otvorile škole idućeg mjeseca, kazao je znanstvenik koji savjetuje vladu po pitanju pandemije koronavirusa, piše u subotu BBC.

Profesor Graham Medley rekao je za BCC da će možda biti potreban "kompromis", budući da se otvaranje škola smatra "prioritetom" za dobrobit djece, piše Hina.

Upitan jesu li restrikcije drugih aktivnosti potrebne kako bi se otvorile škole, Medley, čelnik pododbora za upravljanje pandemijom Znanstvene savjetničke grupe za izvanredne situacije (Sage), kazao je za radio BBC kako "misli da je to sasvim moguće".

"Mislim da smo u situaciji u kojoj većina ljudi misli da je otvaranje škola prioritet za zdravlje i dobrobit djece a kada to učinimo, ponovno ćemo povezati mnogo kućanstava", kazao je.

"Zapravo, gašenje nekih drugih poveznica, nekih drugih aktivnosti, može biti potrebno kako bi mogli otvoriti škole", dodao je.

Medley je kazao da se to može svesti na pitanje prioriteta.

"Mislimo li da su pubovi vrjedniji od škola?", upitao je.

Prije Medleyeve izjave glavni medicinski dužnosnik Engleske kazao je da je zemlja blizu dopuštene "granice" otvaranja društva, dok je u petak premijer kazao da će biti odgođeno novo popuštanje mjera.

Johnson je na novinskoj konferenciji u Downing Streetu u petak kazao da je trebao "stisnuti kočnicu" popuštanja restrikcija, nakon porasta broja zaraženih.

Prethodno je obećao da će se u rujnu u potpunosti otvoriti osnovne i srednje škole, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close