''Žao mi je''

Brat preminulog novinara u Katru: Imao sam ograničene informacije

U izjavi za "New York Post" Eric Wahl je u utorak rekao kako "žali" što je sugerirao da je možda neko ubio njegovog brata na Svjetskom prvenstvu u Katru prošlog tjedna.
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2022. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brat Granta Wahla, poznatog američkog novinara koji je preminuo u petak, 9. prosinca za vrijeme izvještavanja četvrtfinalne utakmice između Argentine i Nizozemske, što je izazvalo šok i nevjericu širom svijeta, povukao je ranije iznesene sumnje da je njegov brat, navodno, ubijen, a što su prenijeli i mediji u regiji, prenosi Avaz.

''Više ne sumnjam da se dogodio zločin - objavio je Eric Wahl, brat preminulog Granta Wahla, na društvenim mrežama.

U izjavi za "New York Post" Eric Wahl je u utorak rekao kako "žali" što je sugerirao da je možda neko ubio njegovog brata na Svjetskom prvenstvu u Katru prošlog tjedna.

Imao sam samo ograničene informacije

Dodao je da je bio "u šoku" kada je na društvenim mrežama tokom proteklog vikenda objavio video s teorijom o mogućoj nasilnoj smrti američkog novinara čije tijelo je jučer dopremljeno u Sjedinjene Američke Države.

''Žao mi je zbog videa. Bio sam u šoku, a imao sam samo ograničene informacije'' - rekao je Wahl napuštajući stan bratove udovice dr. Celine Gounder na Manhatanu.

''Posebno izražavam žaljenje svim ljudima u muslimanskom svijetu koje sam uvrijedio. Nikad mi to nije bila namjera'' - rekao je za New York Post.

Kako je ranije prenio američki CNN, organizatori Svjetskog prvenstva u Katru su rekli su subotu da je Wahlu ''pozlilo'' u prostoru za novinare, gdje mu je ''odmah pružena medicinska pomoć''.

Potom je prebačen u Opću bolnicu Hamad, rekao je glasnogovornik Komiteta Vrhovnog suda za isporuku i ostavštinu, tijela nadležnog za planiranje turnira.

Pratio 11 Svjetskih prvenstava

Val je izvještavao o fudbalu više od dvije decenije, prateći čak 11 Svjetskih prvenstava. Autor je nekoliko knjiga o tom sportu.

Upravo je ranije ovog tjedan proslavio svoj rođendan sa ''sjajnom grupom prijatelja iz medija na Svjetskom prvenstvu'', navodi se u objavi na njegovom službenom Twitter nalogu, u kojoj se dodaje da je ''veoma zahvalan za sve''.

U epizodi podcasta Football s Grantom Wahlom, objavljenoj 6. prosinca, nekoliko dana prije smrti, novinar se požalio da se loše osjeća.

''Postalo je prilično loše u smislu stezanja u grudima, stiskanja, pritiska. Osjećam se prilično loše'' - rekao je tada Wahl voditelju Chrisu Wittynghamu u toj epizodi, prenijeli su mediji.

Wahl je također rekao da je doživio ''nehotičnu kapitulaciju tijela i uma'' nakon utakmice SAD-Nizozemska 3. prosinca.

Dodao je da je potražio pomoć u klinici u Medijskom centru Svjetskog prvenstva, smatrajući da ima bronhitis. Dali su mu sirup protiv kašlja i brufen, a ubrzo nakon toga, rekao je, da se osjećao bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close