Ramo Pazara - Abdullah

Bosanski džihadist poginuo u Siriji

Vijesti / Svijet | 25. 09. 2014. u 10:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Siriji je poginuo Ramo Pazara, još jedan bosanskohercegovački državljanin za kojega portali bliski terorističkoj skupini IS navode da je bio jedan od zapovjednika.

Po navodima portala Vijesti ummeta koji objavljuje vijesti iz Sirije, Ramo Pazara iz Teslića s nadimkom Abdullah stradao je u borbi s Kurdima na sirijskom ratištu, javlja Fena.

Pazara je sudjelovao u borbama kod grada Kobane na granici s Turskom. U Siriji je, po navodima portala Vijesti ummeta, bio zamjenik čečenskog zapovjednika Omara Al- Shishanija, koji je među najpoznatijim stranim borcima Islamske države, pišu mediji.

Pazara je prošle godine stigao na ratište u Siriji, a prethodno je živio u Sjedinjenim Državama gdje je radio kao vozač kamiona.

Portal SAFF blizak selefijama u BiH javlja kako je Pazara bio svojevrsni zapovjednik borcima tzv. Islamske države koji dolaze s Balkana, prenosi Hina.

Podsjećamo, prije dva dana na YouTubeu je objavljen video na kojem se vide borbe militanata Islamske države kako napreduju prema kurdskom gradu Kobani prisiljavajući 130.000 Kurda u bijeg. U jednom dijelu videa se čuje kako pripadnici ISIS-a razgovaraju na bosanskom jezilu, odnosno na nekom od jezika sa naših prostora.

Na snimci, počevši od 4:20 minuta, u pozadini se čuju glasovi i razgovor na našem jeziku. Nešto kasnije se čuje kako dvojica muškaraca razgovaraju o ranjenicima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close