Putin otkrio krivce

Uhićena još trojica osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

Sud je odredio pritvor za ukupno sedam od ukupno 11 osumnjičenih koji su uhvaćeni nakon terorističkog napada
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2024. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Napad u Moskvi

Još tri osobe uhićene su u vezi s terorističkim napadom na koncertnu dvoranu “Crocus City Hall“ u Moskvi, javlja Anadolu.

U Okružnom sudu Basmanniy pred suca su izvedena još trojica od 11 osumnjičenih koji su privedeni u vezi s terorističkim napadom koji se dogodio 22. ožujka uvečer i u kojem je ubijeno najmanje 137, a ranjeno više od stotinu osoba.

Sud je nakon saslušanja odlučio da osumnjičena braća Amincon i Dilovar Islomov i njihov otac Isroil Islomov ostanu u pritvoru do 22. svibnja.

Video: Eyewitness footage inside concert hall during attack | Moscow shooting

Osumnjičena braća Islomov su tadžikistanskog porijekla i imaju rusko državljanstvo.

Isti sud jučer je odlučio da u pritvoru do 22. svibnja ostanu i državljani Tadžikistana Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Rachabalizoda, Fariduni Shamsidin i Muhammadsobir Fayzov, koji su direktno izvršili napad.

Tako je pritvor određen za sedam od ukupno 11 osumnjičenika koji su uhvaćeni nakon terorističkog napada u Moskvi.

Zločin počinile ruke radikalnih islamista

Predsjednik Rusije Vladimir Putin oglasio se danas o terorističkom napadu koji se u petak dogodio u Moskvi, te poručio kako su ga izveli "radikalni islamisti".

''Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svijet se borio stoljećima'', izjavio je Putin.

Ruski lider je naveo kako istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i tko ih je tamo čekao.

On je rekao da su oni koji su planirali teroristički napad namjeravali da izazovu paniku u ruskom društvu, ali, kako je naveo, suočili su se s odlučnim odgovorom.

Kopirati
Drag cursor here to close