Podrška Ukrajini

Biden i Macron obećali koordiniran odgovor Rusiji zbog Ukrajine

Oni su također razmotrili "koordinaciju i u diplomaciji i pripremama za nametanje brzih i oštrih ekonomskih sankcija Rusiji ako napadne Ukrajinu".
Vijesti / Svijet | 03. 02. 2022. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden i francuski predsjednik Emmanuel Macron obvezali su se u srijedu da će koordinirati svoj odgovor na povećanje prisustva ruske vojske na ukrajinskoj granici, priopćila je Bijela kuća.

U pozivu upućenom nedugo nakon što je Macron rekao da bi mogao posjetiti Rusiju kako bi potražio diplomatsko rješenje, francuski čelnik i Biden "potvrdili su svoju podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekla je Bijela kuća, javlja AFP.

Oni su također razmotrili "koordinaciju i u diplomaciji i pripremama za nametanje brzih i oštrih ekonomskih sankcija Rusiji ako napadne Ukrajinu", stoji u priopćenju.

Biden i Macron složili su se da će njihovi timovi ostati u bliskom kontaktu, uključujući konsultacije s NATO saveznicima i partnerima iz EU-a, o koordiniranom i sveobuhvatnom pristupu rješavanju ovih pitanja.

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian održat će razgovore o ukrajinskoj krizi danas u Bukureštu s devet ministara iz istočne Europe i baltičkih država.

''U ovoj fazi nema naznaka da je Rusija spremna poduzeti akciju u Ukrajini'', rekao je francuski ministar vanjskih poslova za televiziju France 2 u srijedu.

Obraćajući se rumunjskom parlamentu u srijedu povodom obilježavanja 15 godina od pridruživanja Europskoj uniji, Le Drian je rekao da Pariz želi pokazati svoju solidarnost i naglasiti jedinstvo EU nakon što je Rusija odlučila djelovati kao destabilizirajuća sila.

Kopirati
Drag cursor here to close