Bolestan

Berlusconi ima leukemiju

Berlusconi je patio od lošeg zdravlja posljednjih godina i izašao je iz bolnice prošlog tjedna.
Vijesti / Svijet | 06. 04. 2023. u 08:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ima leukemiju i počeo je primati kemoterapiju, javlja Anadolija.

Na osnovu pouzdanih izvora talijanske agencije ANSA, tvrdi se da je 86-godišnjem Berlusconiju, koji je jučer hospitaliziran u milanskoj bolnici San Raffaele i zadržan na intenzivnoj njezi, dijagnosticirana leukemija.

Iako iz bolnice nije dato nikakvo saopćenje o Berlusconijevom stanju, talijanski mediji su objavili da ima hematološke (bolesti krvi) probleme i to je izazvalo zabrinutost.

Navedeno je da je Berlusconi, koji je došao u bolnicu zbog kardiovaskularnih problema i respiratornih tegoba, "noć proveo mirno".

Njegov brat Paolo, mlađi sin Luigi i kćerka Marina navodno su posjetili Berlusconija u bolnici.

Antonio Tajani, koordinator Berlusconijeve stranke Forza Italia, koji je ujedno i zamjenik talijanskog premijera i ministar vanjskih poslova, rekao je da nije ljekar i da ne može da komentira zdravstveno stanje bivšeg talijanskog premijera.

"Problemi s krvlju su normalni kod ljudi starijih od 50-60 godina. Nema potrebe za panikom, ali naravno da treba razgovarati sa ljekarima. Razgovarao sam sa profesorom Albertom Zangrillom i rekao je da je njegovo stanje stabilno", kazao je Tajani.

Berlusconi je imao nekoliko zdravstvenih problema posljednjih godina, uključujući srčani udar za koji je njegov doktor rekao da ga je mogao ubiti 2016. i hitnu operaciju crijeva 2019. godine.

Godine 2020. imao je probleme s komplikacijama povezanim s infekcijom COVID-19, za šta je rekao da je najgore iskustvo u njegovom životu.

Kopirati
Drag cursor here to close