Ide Bati

Batistuta bi mogao postati kandidat za gradonačelnika Firence

Batistuta je jedan od počasnih građana Firence, koji u ovom trenutku i ne može postati gradonačelnik jer nema talijansko državljanstvo.
Vijesti / Svijet | 06. 09. 2023. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desničarske stranke razmišljaju da legendarni nogometaš Fiorentine, Argentinac Gabriel Batistuta, postane njihov kandidat za gradonačelnika Firence, pišu talijanske novine La Nazione.

Batistuta je na listi potencijanih kandidata za gradonačelnika na izborima koji će se održati sljedeće godine.

Predstavnici desničarskih stranaka Fratelli d'Itaia i Lega su već kontaktirali Argentinca, a riječ je o strankama koje drže većinu u talijanskom parlamentu, no gradom upravljaju ljevičari od 1999. godine.

Batistuta je jedan od počasnih građana Firence, koji u ovom trenutku i ne može postati gradonačelnik jer nema talijansko državljanstvo.

I neki drugi bivši nogometaši su ulazili u politiku. Nekadašnji veznjak Rome Damiano Tommasi aktualni je gradonačelnik Verone, dok je bivši vratar Fiorentine Giovanni Galli bio desničarski kandidat za gradonačelnika Firence 2009. godine.

Pedesetčetverogodišnji Batistuta je postigao 183 gola u 318 nastupa u Seriji A, gdje je igrao za Fiorentinu, Romu i Inter, a s Vučicom je osvojio Scudetto.

Kopirati
Drag cursor here to close