Sami ste odgovorni

Asad: Politike europskih vlada odgovorne su za napade terorista u Francuskoj

Vijesti / Svijet | 14. 01. 2015. u 12:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad pozvao je države koje se bore protiv terorizma da razmjenjuju obavještajne podatke i naveo da su politike europskih vlada odgovorne za napade terorista u Francuskoj prošlog tjedna, objavili su danas mediji u Siriji.

''Trebalo bi da postoji razmjena informacija među zemalja koje vode borbu protiv terorizma'' rekao je Assad u intervju za češki opozicijski magazin Literarni novini, koji su danas, u dijelovima objavili lokalni i sirijski državni mediji.

Assadova vlada tvrdi da ustanak protiv njegove obitelji koji je počeo u ožujku 2011. u Siriji rezultat strane zavjere uz podršku islamskih ekstremista, a sve sirijske pobunjenike smatra za "teroriste".

''Rekli smo Zapadu - ne možete podržavati terorizam i osiguravati politički kišobran za njih, jer će se to odraziti na vaše zemlje i vaše narode'' upozorio je Assad u intervjuu za češki magazin, prenijela je agencija AFP.

U intervjuu Assad je također pozvao zapadne političare da preispitaju svoju podršku sirijskim pobunjenicima i opoziciji.

''Zapadni političari su kratkovidi i napadi u Francuskoj pokazuju da je ono što kažemo, istina'' primijetio je Assad, dodaje AP.

Kopirati
Drag cursor here to close