Mrtvi civili

Artiljerijska granata ubila najmanje devet civila pored autobusne postaje u Donjecku

Vijesti / Svijet | 22. 01. 2015. u 08:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč tome što su Ukrajina i Rusija postigle sporazum kojim se uspostavlja sigurnosna zona između njihovih snaga na istoku Ukrajine, jutros novi mrtvi i to među nevinim civilima.

U granatiranju autobusne postaje u Donjecku poginulo je najmanje 9 ljudi, izvijestile su lokalne vlasti.

RT navodi kako je postaja pogođena tijekom špice u četvrtak ujutro te da je ozlijeđeno više od dvadeset ljudi. Stanovnici četvrti Lenjinski čuli su eksplozije oko 7.40 sati po lokalnom vremenu, a stakla na obližnjim zgradama su raznesena. 

Stanovnici kažu da su vjerovali kako je njihova četvrt mirna te su šokirani tragedijom koja se dogodila ljudima koji su išli na posao.

Prema slikama s mjesta pogibije, stradali su putnici u autobusu i u jednom osobnom vozilu koje je nakon eksplozije u potpunosti izgorjelo.

Najnoviji mirovni sporazum postignut je sinoć, a prema riječima njemačkog ministra vanjskih poslova Franka-Waltera Steinmeiera, riječ je o povlačenju teškog topništva iza demarkacijske linije razdvajanja u skladu sa sporazumom iz Minska.

Sporazum je postignut nakon diplomatskog sastanka ministara vanjskih poslova Njemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine u srijedu navečer u Berlinu. 

''Od ovog trenutka obje strane moraju povući teško topništvo iza te linije. Naravno, potpuni prekid vatre ovisi o uspješnoj provedbi ovog sporazuma'' rekao je Steinmeier. 

Kopirati
Drag cursor here to close