24 kilometra od San Diega

Američki borbeni avion srušio se u Kaliforniji

Nije poznato u kakvom je stanju pilot. U tijeku je akcija potrage i spašavanja, a Marinski korpus je pokrenuo istragu o incidentu.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2023. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki borbeni zrakoplov srušio se u blizini vojne baze u Kaliforniji, potvrdio je Marinski korpus. Avion F/A-18 Hornet srušio se u četvrtak malo prije ponoći po lokalnom vremenu. Nesreća se dogodila u blizini zračne baze Marine Corps Miramar, 24 kilometra od San Diega.

Nije poznato u kakvom je stanju pilot. U tijeku je akcija potrage i spašavanja, a Marinski korpus je pokrenuo istragu o incidentu. U jutrošnjem priopćenju Marinski korpus je naveo kako se mjesto nesreće nalazi na državnom posjedu istočno od baze, prenosi Index.

Osoblje i helikopter vatrogasno-spasilačke službe San Diega pomažu u potrazi. Mlažnjaci F/A-18 Hornet borbeni su i jurišni zrakoplovi za sve vremenske prilike. Koriste ih marinci i američka mornarica. Prve varijante zrakoplova ušle su u službu marinaca 1983., a sljedeće godine ih je počela koristiti i mornarica. 

Godine 2012. mornarički F/A-18 srušio se na stambeni kompleks u Virginia Beachu u Virginiji, ozlijedivši sedam ljudi. Četiri godine ranije, 2008., F/A-18 koji je letio iz Miramara srušio se na stambenu četvrt u San Diegu, usmrtivši četiri osobe na tlu. Pilot se katapultirao i preživio je incident.

Kopirati
Drag cursor here to close