Neophodna zaštita

Abbas naglasio pravo Palestinaca da se brane

Tijekom hitnog sastanka s najvišim civilnim i sigurnosnim dužnosnicima, palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je naredio neophodnu zaštitu za ljude, naglašavajući pravo palestinskog naroda da se “brani od terorizma doseljenika i okupacijskih snaga”
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2023. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u subotu je naglasio pravo svog naroda da se brani, javila je palestinska dužnosnica novinska agencija WAFA, prenosi Anadolu.

Tijekom hitnog sastanka s najvišim civilnim i sigurnosnim dužnosnici, palestinski predsjednik je naredio neophodnu zaštitu za ljude, naglašavajući pravo palestinskog naroda da se “brani od terorizma doseljenika i okupacijskih snaga”.

Najmanje 22 Izraelca su poginula, a više od 70 ih je ranjeno u napadima koje je oružano krilo Hamasa, Brigada Izz al-Din Al-Qassam, pokrenula jutros na Izrael iz blokiranog Pojasa Gaze.

Crvena Davidova zvijezda pozvala je Izraelce na darivanje krvi.

Brigade Al-Qassam objavile su jutros da su pokrenule sveobuhvatnu operaciju pod nazivom "Aqsa Flood" protiv Izraela, te kako su tisuće raketa ispaljene iz Gaze prema Izraelu, te da su naoružane skupine ušle u naselja u regiji.

WAFA je javila da je najmanje četvoro Palestinaca ubijeno, a petoro ozlijeđeno u sukobima između izraelske vojske i palestinskih grupa u pograničnom području Pojasa Gaze.

Kopirati
Drag cursor here to close