Zatvor

'Žuti prsluci' traže oslobađanje Assangea

Britanska policija je u travnju prošle godine dobila dozvolu predsjednika Ekvadora Lenina Morena da uđe u veleposlanstvo i uhiti Assangea.
Vijesti / Svijet | 26. 01. 2020. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristalice 'žutih prsluka' okupile su se ispred zatvora Belmarsh u kome je zatvoren osnivač WikiLeaksa Julian Assange tražeći njegovo oslobađanje.

Dan ranije, Assangeov odvjetnik i član pravnog tima Renata Avilla rekla je da je njen klijent prebačen iz samice u kojoj je bio od travnja prošle godine. Demonstranti su se u subotu okupili da bi pružili podršku Assangeu i izrazili protivljenje ročištu o njegovom izručenju, navodi "Sputnik".

Prosvjedi su uslijedili nakon što je sud u Londonu odlučio da odgodi ročište o izručenju Assangea SAD. Umjesto u veljači ročište je zakazno za svibanj ove godine. Assange je u periodu od 2012. do 2019. godine proveo u egzilu u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu.

Britanska policija je u travnju prošle godine dobila dozvolu predsjednika Ekvadora Lenina Morena da uđe u veleposlanstvo i uhiti Assangea. Britanske vlasti osudile su Assangea na 50 tjedana zatvora zbog kršenja uvjeta kaucije u Velikoj Britaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close