Liječnici upozorili

Assange životno ugrožen

Stručnjaci upozoravaju da bi Assangea trebali pregledati stručnjaci koji posjeduju propisnu opremu, jer bi on, u protivnom, mogao umrijeti.
Vijesti / Svijet | 26. 11. 2019. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa liječnika poslala je pismo britanskom ministru unutarnjih poslova Priti Patel u kojem su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog zdravstvenog stanja osnivača 'WikiLeaksa' Juliana Assangea.

Oni su naveli da sumnjaju u sposobnost Assangea da izdrži suđenje o izručenju u SAD, koje je zakazano za veljaču sljedeće godine.

U pismu koje je potpisalo 60 liječnika, uključujući stručnjake iz Velike Britanije, Australije, Europe i Šri Lanke, navodi se da je neophodna hitna procjena fizičkog i psihičkog stanja Assangea, koji se nalazi u londonskom zatvoru Belmarch, javio je 'Sputnik'.

Stručnjaci upozoravaju da bi Assangea trebali pregledati stručnjaci koji posjeduju propisnu opremu, jer bi on, u protivnom, mogao umrijeti. "Situacija je stoga hitna. Nema vremena za gubljenje", dodali su liječnici u pismu, prenosi Srna.

Assangeov otac John Shipton ranije je upozorio da bi osnivač 'WikiLeaksa' mogao umrijeti u zatvoru, uz napomenu da to 'nije govor ogorčenog oca, nego činjenica'.

Kopirati
Drag cursor here to close