Eksploziv i sintetičke droge

Policijske racije u Hrvatskoj, Njemačkoj i Litvi

U tijeku je istraga o operaterima platforme i korisnicima osumnjičenim za prekršaje povezane sa naoružanjem, eksplozivom i narkoticima.
Vijesti / Svijet | 20. 08. 2019. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skoro tisuću policajaca sudjelovalo je u racijama izvršenim tijekom utorka u Njemačkoj, Litvi i Hrvatskoj u sklopu istrage o internet stranici koja je objavljivala detalje o načinu izrade eksploziva i sintetičke droge.

Policija iz grada Gottingena u centralnom dijelu Njemačke koordinirala je akcijama tijekom kojih je izvršen pretres 34 objekta, ispitana su 22 osumnjičena, a zaplijenjeno je 127 kilograma kemikalija za proizvodnju eksploziva, te štapini i detonatori.

Policija je, također pronašla naoružanje, streljivo i kemikalije za proizvodnju sintetičke droge. Sporna internet stranica je zatvorena i uobičajeni sadržaj zamijenjen je porukom njemačkog tužiteljstva - "Ovaj domen i njegov kriminali sadržaj su zaplijenjeni".

Policija ističe da je domen pripadao online forumu koji je imao oko 3.000 registriranih članova, od kojih je 360 aktivno sudjelovalo tijekom prošle godine.

U tijeku je istraga o operaterima platforme i korisnicima osumnjičenim za prekršaje povezane sa naoružanjem, eksplozivom i narkoticima.

Kopirati
Drag cursor here to close