Akcija ''Lutka''

I to je BiH: Uhićen svećenik zbog proizvodnje i prodaje eksploziva

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS na području općina Rogatica i Višegrad
Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2019. u 09:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji policije RS, kodnog naziva ''Lutka'', usmjerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhićena je jedna osoba iz Višegrada i pronađen eksploziv, potvrdila je Feni načelnica Odjela MUP-a RS-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović. 

Slobode je lišen B.G.. Neslužbeno, riječ je o svećeniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu, a osumnjičen je da je izvršio kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnih materija. 

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu te pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina –MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona. 

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS na području općina Rogatica i Višegrad, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo. 

Uhićena osoba, kako je napomenula Miljanović, nalazi se na krim-obradi, te će tijekom dana biti provedena u nadležno tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close