1,5 milijuna rublji 'po glavi'

Spriječen atentat na Putinovu uzdanicu?

Ruska služba sigurnosti FSB priopćila je u subotu da je osujetila navodne zavjere uz ukrajinsku podršku za ubojstvo dvije istaknute ruske novinarke, javila je novinska agencija Interfax.
Vijesti / Svijet | 15. 07. 2023. u 16:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FSB je priopćio da je u petak priveo neodređeni broj ljudi za koje tvrdi da su izvršili izviđanje u blizini kuća i radnih mjesta Margarite Simonjan i Ksenije Sobčak.

Nije bilo komentara iz Ukrajine, koja je u prošlosti negirala umiješanost u ubojstva proratnih osoba u Rusiji.

Interfax je citirao FSB koji je naveo da su pritvorenici priznali da su pripremali napade na dvije žene u ime Ukrajine i da im je obećana nagrada od 1,5 milijuna rublji (16.620 dolara) za svaku od njih.

Simonjan, čelnica državne medijske kuće RT i glasna pobornica ruskog rata u Ukrajini, objavila je na Telegramu poruku o navodnoj zavjeri, pozivajući službe sigurnosti: "Nastavite s radom, braćo!"

Sobčak je poznata novinarka i TV voditeljica koja se kandidirala i kao predsjednički kandidat 2018. godine.

Dvije istaknute proratne ruske osobe, novinarka Darija Dugina i vojni bloger Vladlen Tatarski, ubijeni su u bombaškim napadima unutar Rusije u protekloj godini. Rusija je za njihova ubojstva okrivila Ukrajinu, dok je Kijev to negirao i prikazao ih kao dokaz unutrašnjih ruskih sukoba.

U svibnju je istaknuti ruski nacionalistički pisac Zahar Prilepin ranjen u eksploziji autobombe u kojoj je poginuo njegov vozač. Istražitelji su priopćili da je osumnjičeni priveden i da je priznao da je djelovao u ime Ukrajine, podsjeća Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close