Dubrovnik

Trebinjac pao s 20 kilograma kokaina ispod sjedala

Vijesti / Crna Kronika | 24. 11. 2023. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo 20 kilograma kokaina, koji je pronađen u vozilu visoke klase kod državljanina BiH u Hrvatskoj, bilo je skriveno ispod zadnjeg sjedišta koje se otvara pomoću elektromagnetne brave, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Dubrovački dnevnik / Kokain skriven ispod sjedala

Iz policije su istaknuli da je kokain uz potvrdu oduzet, a državljanin BiH uhićen i uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pokušao pobjeći

"U srijedu, 22. studenog, u 17.30 sati, s namjerom izlaska iz Hrvatske u pravcu BiH, u blizini Graničnog prelaza Gornji Brgat, pristupilo je osobno vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH u dobi od 35 godina. Obzirom na to da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagirao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, posumnjalo se na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretres vozila", navedeno je u policijskom priopćenju.

Na osnovu naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretreseno i u posebno izrađenom prostoru, ispod zadnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakiranja s ukupno 19,3 kilograma kokaina visoke čistoće, kojeg je u namjeri stjecanja znatne imovinske koristi osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje, istaknula je policija.

Dubrovački dnevnik / Kokain skriven ispod sjedala

Dubrovački dnevnik javlja da je zbog krijumčarenja gotovo 20 kilograma kokaina pred istražnog suca Županijskog suda u Dubrovniku jutros priveden muškarac čiji su inicijali Z.D. (35), s prebivalištem u Trebinju, koji radi u Dubrovniku.

Prijeti mu 12 godina zatvora

Glasnogovornik ovog suda Pero Miloglav, koji je i istražni sudac, rekao je za ovaj list da je osobi određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, s obzirom na okolnosti činjenja i zbog opasnosti od bijega, jer je državljanin BiH.

Naveo je kako je za ovo krivično djelo predviđena kazna zatvora od jedne do 12 godina.

Dubrovački dnevnik / Kokain skriven ispod sjedala

List piše da je ovo prvi slučaj da je droga zaplijenjena na izlazu iz Hrvatske jer je dosad to uvijek bilo na ulazu u zemlju, na primjer na granici Crne Gore, što bi značilo da se najvjerovatnije radi o drogi koja je putovala iz Evrope

Kopirati
Drag cursor here to close