Ekonomski razvoj

Zvizdić: Reformskim procesima poboljšava se standard građana

Veleposlanici Cormack i Wigemark su pozdravili reformski angažman Vijeća ministara BiH i pružili punu podršku euroatlantskom putu BiH.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PR: Vijeće ministara / 

Vijeće ministara svojim reformskim procesima vodi ubrzanom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda građana BiH, rekao je danas predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon što je održao odvojene razgovore s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i šefom Delegacije Europske unije u BiH, veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić je ponovio posvećenost Vijeća ministara BiH reformskim procesima kao jedinom putu koji vodi ubrzanom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda građana BiH. Istaknuo je da euroatlantske integracije ostaju primarni vanjskopolitički cilj naše države, a aktualni reformski procesi put na kojem taj cilj i ostvarujemo. Dodao je da je Bosna i Hercegovina već važan iskorak na tom putu postigla predajom odgovora na Upitnik EK, te da očekuje i skoru aktivaciju MAP-a za članstvu u NATO savezu što bi bila i značajna poruka potencijalnim investitorima da je Bosna i Hercegovina stabilna i sigurna zemlja u koju vrijedi ulagati. Upoznao je veleposlanike i sa aktivnostima Vijeća ministara BiH vezanim za predstojeći samit u Sofiji.

Veleposlanici Cormack i Wigemark su pozdravili reformski angažman Vijeća ministara BiH i pružili punu podršku euroatlantskom putu BiH.

Tijekom sastanaka razmijenjena su mišljenja o usvajanju Strategije energetskog sektora i inovirane Strategije reforme javne uprave. Razgovarano je i o sve većem problemu ilegalnog prelaska granice i priliva migranata u BiH. Predsjedavajući Zvizdić je informirao veleposlanike da je Vijeće ministara BiH već reagiralo i zadužilo nadležne institucije da se uključe u rješavanju pitanja migranata u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close