Zastupnički dom PS

Zvizdić preuzeo dužnost: Pozivam zastupnike na odgovornost

''Samo zajedno možemo nastaviti izgradnju modernog i demokratskog bosanskohercegovačkog društva'', rekao je Denis Zvizdić
Vijesti / Politika | 06. 08. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru redovne rotacije, danas je Denis Zvizdić preuzeo od Borjane Krišto dužnost predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

''Danas sam preuzeo predsjedavanje Zastupničkim domom Parlamentarne skupštine BiH. U situaciji kada smo suočeni s izazovom izvaninstitucionalnih blokada rada Parlamentarne Skupštine BiH, želim da podsjetim sve zastupnike na njihove ustavne, zakonske i poslovničke obveze i da ih pozovem na odgovoran odnos i djelovanje u skladu s postulatima vladavine prava'', rekao je Zvizdić.

Odluka Visokog predstavnika u BiH je dobra podloga za zaustavljanje govora mržnje, dodao je Zvizdić, govoreći da je to jačanje procesa izgradnje povjerenja i pomirenja i tako je treba shvatiti.

''Samo zajedno možemo nastaviti izgradnju modernog i demokratskog bosanskohercegovačkog društva, vrijedno i uporno raditi na unapređenju procesa europskih integracija i stjecanju uvjeta za konačno dobivanje kandidatskog statusa, ekonomskom razvoju i vladavini prava, kao i daljem unapređenju dobrosusjedskih odnosa baziranih na međusobnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta'', što bi umjesto blokada i tenzija trebali biti prioriteti u njihovom radu.

Naglasio je da je svaki dijalog utemeljen na civilizacijskim vrijednostima i demokratskim principima dobrodošao.

''To je jedini put do pronalaska pravih rješenja i zbog toga ću u narednom periodu organizirati niz sastanaka kako bismo pokušali premašiti trenutne blokade i rad zakonodavne vlasti vratili na teme koje su bitne za sve građane'', navodi se u izjavi predsjedavajućeg Zvizdića, koji će dužnost obavljati idućih osam mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close