Glasovi

Zvizdić: Nije točan broj kojeg SDA spominje

Vijesti / Politika | 19. 02. 2023. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije točan broj koji stalno spominje, da iza SDA stoji 300.000 glasača u BiH. SDA je na nivou FBiH dobila oko 240.000 glasova, a stranke osmorke, koje imaju istinski koalicijski kapacitet, dobile su 360.000 glasova. Govorimo o dominantnoj razlici. Ako Lendo tvrdi da SDA ima koalicijski kapacitet, ja postavljam pitanje da li bi on, da je bilo mogućnosti da se pojedinačno glasa za predsjednika i potpredsjednike FBiH, imao dovoljan broj ruku. Sasvim sigurno ne bi i to je dokaz da SDA u ovom trenutku nema koalicioni kapacitet'', kazao je za Dnevni avaz predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Kaže kako Refik Lendo govori ''ono što već tjednima ponavljaju režimski mediji, a što nije točno, jer BiH nije ni predsjednička demokracija niti je monarhija''.

Blokiranje Vlade FBiH znači, dodaje Zvizdić, ostavljanje postojeće u tehničkom mandatu još četiri godine, ukupno osam, što bi bio nezabilježen slučaj u demokratskoj praksi bilo koje zapadne demokracije.

''To nije prihvatljivo. Ako se nastavi ova blokada, očekujem reakciju visokog predstavnika, što bi bilo potpuno normalno i logično. Pozivam SDA da sačuva političko dostojanstvo, da ne nastavlja s ovim rigidnim ucjenama nezabilježenim u demokratskoj praksi BiH'', istaknuo je Zvizdić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close