Mezarje Kovači

Zvizdić i Yildirim položili cvijeće na mezar Aliji izetbegoviću

Yildirim danas nastavlja dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon Kovača, posjetit će i Galeriju 11/07/95 te prošetati Baščaršijom.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2018. u 12:58 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i premijer Republike Turske Binali Yildirim polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, odali su počast šehidima i prvom predsjedniku RBiH Aliji izetbegoviću.

Yildirim danas nastavlja dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon Kovača, posjetit će i Galeriju 11/07/95 te prošetati Baščaršijom.

Premijer Republike Turske, prvog dana posjete BiH, imao je sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članovima Predsjedništva BiH i članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH. 

Održan je i sastanak izaslanstva Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske. 

Turski premijer je u četvrtak, nakon sastanka sa Zvizdićem, izjavio da će Turska, kao što je to radila i ranije, podržavati članstvo BiH u NATO-u. Također, Turska, kako je kazao, pruža podršku BiH, ali i drugim zemljama regije, kada je riječ o ostvarivanju ciljeva na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji (EU).

Yildirim, koji se prvi put nalazi u službenoj posjeti BiH, predvodi brojno izaslanstvo turskih dužnosnika, među kojima je zamjenik premijera Recep Akdag, šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar transporta i komunikacije Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske Ali Erbas.

Kopirati
Drag cursor here to close