Plenarna sjednica

Zovko pozvala Borrella da Daytonsko-pariški mirovni sporazum vrati njegovim temeljima

Smatra kako Republika Hrvatska ima ključnu ulogu kao zemlja koja graniči s BiH, navodeći kako se radi o pitanju mira i stabilnosti.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2022. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko prilikom svog obraćanja tijekom plenarne sjednice o izvješćima o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici pozvala je visokog predstavnika Josepa Borrella da vrati Daytonsko-pariški mirovni sporazum njegovim temeljima, priopćio je u utorak Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Zovko je pozdravila nedavni Borrellov telefonski razgovor s trojicom čelnika u Bosni i Hercegovini, Miloradom Dodikom, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem u, kako se ističe, pokušaju pronalaženja rješenja za trenutnu političku i institucionalnu krizu u BiH.

Smatra kako Republika Hrvatska ima ključnu ulogu kao zemlja koja graniči s BiH, navodeći kako se radi o pitanju mira i stabilnosti.

''Kako bi se stvari popravile i kako bismo imali nepristran pristup ovom problemu, gospodine visoki predstavniče, morate konačno vratiti Daytonsko-pariški mirovni sporazum njegovim temeljima. Sva tri naroda moraju imati udio u ovoj državi'', kazala je Zovko naglasivši hitnost situacije.

''Dok razrješavamo krizu u Ukrajini, dogodit će se još jedna kriza ako ne preuzmete svoju odgovornost'', dodala je zastupnica u Europskom parlamentu.

Kopirati
Drag cursor here to close