"HNS ima svoju politiku"

Čović: Naših šest ministarstava

"HNS ima svoju politiku i oko federalne Vlade što znači naših šest ministarstava, zajedno s kolegama ćemo dogovarati ovih dana mislim da će predsjednica Federacije već od ponedjeljka", kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 03. 03. 2023. u 14:48 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vidjeli ste tko je očekivao 58 ruka potpore Bradari, kad sam ja to govorio prije par mjeseci. Istina kasnimo, Vijeće ministara dobili smo s mjesec dana zakašnjenja. Govorio sam prije Božića ili Nove godine, a dobili smo ga oko 26. siječnja", kazao je predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović prilikom posjete Općini Ravno.

Čović se osvrnuo na formiranje federalne vlasti te kazao:

"Vjerovao sam da ćemo i federalnu Vladu imati u to vrijeme, vjerojatno će doći za 30 dana, kakvi su rokovi. HDZ, odnosno HNS ima svoju politiku i oko federalne Vlade što znači naših šest ministarstava, zajedno s kolegama ćemo dogovarati ovih dana. Mislim da će predsjednica Federacije već od ponedjeljka kada istekne ovaj rok za žalbu krenuti u te procedure".

Naglasio je kako će biti i onih koji misle drukčije, kao i do sada, no oni "nastavljaju dalje raditi".

Na pitanje ima li Lendo pravo tražiti ulazak SDA u vlast zbog pozcije koju ima u Predsjedništvu Federacije BiH Čović odgovara: 

"Kako da nema pravo, danas svatko može tražiti svašta. Prvo oko Vijeća ministara, zatim oko Vlade, pa sutra će doći naša županija i isto ćemo razgovarati, mi idemo dalje", naglasio je predsjednik HDZ-a BiH te nastavio:

"Moj zadatak i politike koju predvodim je da vrlo brzo iz federalne Vlade završimo županiju HNŽ, odnosno Središnju Bosnu i time bismo mogli kazati da smo implementirali izborne rezultate. Onda ćemo se u politici baciti na obveze koje imamo kada je upitanju europski put, primarno izborno zakonodavstvo".

Podsjetimo, predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović u petak se u Mostaru sastao s ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem. Nakon sastanka zajedno su se uputili u Općinu Ravno gdje je potpisan ugovor o Projektu izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala - Orahov Do - Granica RH (Slano). 

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Čović i ministar Butković

Ugovor su potpisali načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović i ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi RH Oleg Butković.

Kopirati
Drag cursor here to close