Šute za druge

Žene SDA odabrale koga će braniti od linča

Podsjećaju da uz slobodu govora ide i odgovornost, pa i za izgovorenu riječ u javnom prostoru
Vijesti / Politika | 18. 02. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Žene SDA oglasila se priopćenjem za javnost u kojem navodi kako u javnom medijskom prostoru svakodnevno svjedoče ''raznim oblicima govora mržnje i ataka na integritet ljudske osobe čije su žrtve nerijetko žene''.

Navode da se takvi ''potpuno neutemeljeni medijski linčevi koji dolaze od pojedinih medija, ali nažalost i političara, samo dodatno destruiraju naše društvo i demotiviraju sposobne i osobe s integritetom, posebno žene, u njihovom nastojanju da angažmanom doprinesu napretku društva''.

I dok kao ''najeklatantniji primjer takvih spinovanih i orkestriranih ataka'' navode ''kontinuirane napade na Sebiju Izetbegović'' koji su ''često motivirane činjenicom da je žena'' svjesno su prešutjele udružene napade njihovih stranačkih kolega kao i pojedinih medija prema Irmi Braliji, članici Naše stranke.

Naime, posljednjih dana vrši se veliki pritisak od dužnosnika Stranke demokratske akcije sa svih razina, koji su se obrušili na vijećnicu i čelnicu Naše stranke u Mostaru Irmu Baraliju. U tu su se kampanju uključili i brojni sarajevski mediji na kojima se uz lažne vijesti nižu i brojne fotomontaže.

''Ako ste uspješna žena i supruga lidera jedne velike stranke tada vam uspjeh i sposobnost ne mogu oprostiti kočničari progresa i medijska stihija u trci za bombastičnim naslovima, kao ni nadobudni političari u svome populističkom pohodu na koji glas više'', ističu žene SDA zaboravljajući sve druge žene koje trpe neke druge nadobudne političare i bombastične naslove pojedinih medija.

Podsjećaju da uz slobodu govora  ide i odgovornost, pa i za izgovorenu riječ u javnom prostoru. I dok se zalažu za „higijenu“ javnog prostora, posebno javnog govora, ne bi bilo loše da s ''čišćenjem'' prvo krenu od, kako to vole reći, nadobudnih političara, ali iz svojih redova.

Kopirati
Drag cursor here to close