Put u Bruxelles

Zemlja raširenih krila: Tko s kim leti?

Naime, lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u nedjelju će boraviti u Bruxellesu.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2022. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naveo je kako su neki dužnosnici iz Republike Srpske prihvatili, a neki odbili da zajedno putuju na sastanak u Bruxellesu, ''pa sad od toga prave jeftinu besmislenu političku priču''.

"Učesnicima sastanka u Bruxellesu iz Republike Srpske ponuđeno je da zajedno idemo avionom Vlade Republike Srpske. Neki su prihvatili, a neki odbili pa sad od toga prave jeftinu besmislenu političku priču. Neka idu kako žele i s kim žele. Sretno", napisao je Dodik na Twitteru.

Naime, lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u nedjelju će boraviti u Bruxellesu. Na sastanak ih je pozvao predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Dodiku bi u zrakoplovu društvo trebali praviti lideri SP-a Petar Đokić i US-a Nenad Stevandić, ali i opozicionari, lideri DNS-a Nenad Nešić i SDS-a Mirko Šarović. Lider PDP-a Branislav Borenović već je u Bruxellesu, gdje je otišao zrakoplovom Ryanaira, niskobudžetne aviokompanije koja leti iz Banja Luke.

S druge strane, televizija N1 navodi kako bi mnogi, ipak, put mogli i propustiti. Razlog za to je format planiranog sastanaka, ali i prijedlog izjave koju bi svi sudionici trebali potpisati.

''Naime najmanje tri tačke u izjavi posebno su sporne liderima iz Republike Srpske. Odnose se na kvalifikaciju dešavanja u Ukrajini, poštovanje odluka Ustavnog suda, ali i odnosa prema institucijama Bosne i Hercegovine'', navodi N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close