Reakcije

Željana Zovko obrisala objavu o HRHB jer nije htjela izlagati mlade grozotama

"Dva dana nakon što je objavljen taj tweet bila je i objava upućena medijima, apsolutno nije bilo nikakvih reakcija do objave članka u nekoj od sarajevskih novina'', objasnila je Zovko.
Vijesti / Politika | 03. 09. 2019. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vodim računa o tome da moj Facebook i Twitter prate i mladi ljudi, nisam htjela da ih izlažem grozotama koje sam čitala'', kazala je Željana Zovko, zastupnica Hrvatske u Europskom parlamentu o brisanju statusa o obilježavanju 26. obljetnice osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Naglasila je kako je objavu obrisala zbog prijetnji ''radikalnih islamista''.

"Dva dana nakon što je objavljen taj tweet bila je i objava upućena medijima, apsolutno nije bilo nikakvih reakcija do objave članka u nekoj od sarajevskih novina'', objasnila je Zovko za N1.

Upitana za trenutnu poziciju BiH u EU i što Hrvatska radi po tom pitanju, Zovko je istaknula po tko zna koji put da je Hrvatska najveći pregovarač bh. integracija, no da trenutna situacija nije baš najbolja.

"Premijer Plenković od svog početka, kao najveći odvjetnik ulaska BiH, trudi se na svaki način staviti BiH na agendu i staviti je u fokus interesa EU. Sa ove druge strane ne postoji više toliki interes jer zemlje članice promišljaju o produbljivanju i jačanju unutar samih zemalja članica prije nego što bi se trebala širiti. Hrvatska zajedno sa Njemačkom trudi se da taj proces ostane i da se proces proširenja nastavi. Bez toga imamo problem nestabilnosti'', kazala je Zovko.

"Naša zadaća kao hrvatskih zastupnika je demagogija o tome zašto je to potrebno, da razuvjerimo ljude i kažemo da je to u interesu same Evrope i da otklonimo utjecaj trećih zemalja koji su vidljivi na ovim prostorima", dodala je Zovko.

Govoreći o migrantskom problemu rekla je da ne bi bilo dobro da se u BiH formiraju "migrantski logori" koji postoje u nekim zemljama.

"U proteklom mandatu sam obilazila zemlje u kojima su napravljeni ti veliki logori za migrante, vjerujte mi da je život za lokalne stanovnike bio nepodnošljiv, to je izazvalo i sukobe među lokalnom zajednicom i migrantima. Upozoravala sam i Europsku komisiju na taj problem u BiH'', naglasila je.

Istaknula je stav EU da bez formiranja Vijeća ministara nema eurointegracija zbog toga što nema s kim da se pregovara.

Kopirati
Drag cursor here to close