Vesna Šunjić

Zavod zdravstvenog osiguranja ugovara usluge mimo zakona

Govoreći o ostavkama i rotacijama u ZZO HNŽ-a, Vesna Šunjić je  rekla da je bivši direktor bio na toj funkciji šest godina bez natječaja.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutna odluka prema kojoj se ugovaraju usluge koje idu na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja nije u skladu sa zakonom o zdravstvenom osiguranju'', rekla je uoči sjednice Skupštine HNŽ-a zastupnica HRS-a, Vesna Šunjić, govoreći o zaključku Vlade HNŽ-a o Zavodu zdravstvenog osiguranja.

Rekla je kako će inicirati usvajanje odluke o ugovaranju zdravstvenih usluga i usklađivanja sa zakonom.

''ZZO u cilju pružanja usluge treba osigurati da zdravstvene usluge pružaju ustanove koje mogu ispuniti sve uvjete, a ne da moramo intervenirati zato jer neko čeka više od 30 dana ako je onkološki pacijent'', rekla je Šunjić i dodala kako nisu ugroženi samo ti pacijenti.

''Ako naše bolnice ne mogu ispuniti tu uslugu onda treba dati mogućnost privatnim ustanovama. Trenutno imamo situaciju da u naš grad u privatne poliklinike dolaze ljudi sa zdravstvenim iskaznicama drugih županije. Zašto bi mi bili neki izuzetak?'', rekla je.

Govoreći o ostavkama i rotacijama u ZZO HNŽ-a rekla je da je bivši direktor bio na toj funkciji šest godina bez natječaja.

Govoreći o proračunu, Šunjić je rekla kako zastupnici još nisu dobili obrazloženje proračuna te da su obrazloženje nacrta zastupnici dobili prošli put na stolovima uoči sjednice.

''Na prošloj sjednici je rečeno da se u proračunu ne mogu nalaziti udruženja građana nego da svi ti transferi onima kojima vlada nije osnivač trebaju ići putem javnih konkursa i poziva i u skladu s jasno definiranom metodologijom i kriterijima. To u ovom proračunu nije ispoštovano i to je ured za reviziju napisao. Imamo transfere udruženjima i ustanovama kojima vlada nije osnivač'', rekla je Šunjić uoči sjednice na kojoj će hercegovačko-neretvanski zastupnici raspravljati o županijskoj blagajni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close