Savjetnik Kovačević

Zavatrilo u Predsjedništvu: Znali smo da je Komšić lopov, a saznali smo i da je lažov

Vijesti / Politika | 02. 03. 2022. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je Srni kako se do sada znalo da je "Željko Komšić lopov s obzirom da je Hrvatima ukrao mjesto u Predsjedništvu BiH, a danas se saznalo i da je lažov s obzirom da je ne trepnuvši slagao da je Milorad Dodik rekao da sada postoje dvije nove države na teritoriji Ukrajine, iako je on potpuno jasno rekao da je činjenica da je Rusija priznala dvije nove države na teritoriji Ukrajine".

Foto: Fena / Predsjedništvo BiH

Kovačević je naglasio da sve što je danas Milorad Dodik tražio jeste da Predsjedništvo BiH raspravlja i zauzme stav BiH o aktuelnim događanjima u Ukrajini, a ne da se ta tema privatizira od druga dva člana Predsjedništva i njima podređenih.

Dodao je su druga dva člana Predsjedništva to odbila iz razloga što oni žele da se nastavi s protuustavnim i protuzakonitim ponašanjem o ovom pitanju.

"Ono što je Željko Komšić isto tako izmislio ili umislio jeste da Milorad Dodik ostvaruje bilo kakav plan i bilo kakav dogovor s Ruskom Federacijom. Tako nešto apsolutno ne postoji i krajnje su zlonamjerni i neodgovorni svi oni ljudi koji pokušavaju da prave bilo kakve paralele između situacije u Ukrajini i situacije u BiH", naglasio je Kovačević.

Ponovio je kako se ''Milorad Dodik i Republika Srpska zalažu isključivo za mir, za poštovanje Ustava BiH i Daytonskog sporazuma''.

"To što Željko Komšić, Bakir Izetbegović i ostali žele da se nastavi s kršenjem Ustava i Dejtonskog sporazuma je potpuno jedna druga priča i neće dovesti do bilo čega dobrog za BiH", rekao je Srni Kovačević.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close